Pecsételd körbe a Balatont két keréken!

PECSÉTELD KÖRBE A BALATONT KÉT KERÉKEN!

A TÚRÁRÓL RÖVIDEN

A "Pecsételd körbe a Balatont két keréken" egy kerékpáros élmény- és teljesítménytúra, ami a tavaszi és az őszi Nyitott Balaton programsorozat részeként kerül 2020-ban is megrendezésre. A résztvevők az egyes Balaton-parti turisztikai egyesületeknél és szolgáltató partnereiknél (múzeumok – attrakciók, vendéglátóhelyek, szálláshelyek) biztosított pecsételő állomások érintésével részben vagy teljesen körbekerülik a Balatont, s ennek során összegyűjtik a Pecsételő lapjukra az említett szolgáltatók pecsétjeit vagy beolvassák a túra kihelyezett QR kódjait, mindezt a 2020. április 10. és június 1. közötti időszakban.

A túra részletekben is teljesíthető, akár különböző napokon, hétvégéken is. Fontos azonban, hogy a 3 térségre felosztott Balaton Régióból (Nyugat-Balaton, Északi part, Déli part) legalább egy térséget, vagy a teljes Balatont alaposan bejárja a résztvevő. A túra teljesítésének 2 különböző szintje van. Egyik, amikor egy vagy kettő térséget jár be és ott gyűjti össze a minimum számú pecsétet a résztvevő (barangoló), a másik szint, amikor az egész Balatont megkerüli és a három térségből gyűjti össze a minimum pecsét számot (teljes kerülő). Az elektronikus oklevél és a sorsolásban való részvétel szintenként eltérő.

A résztvevők, amennyiben a "RÉSZVÉTEL ÉS TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA" bekezdésben leírtak szerint teljesítik a pecsétek összegyűjtését és a Pecsételő lapjukat a szervezőkhöz a balatonbike@balatontdm.hu e-mail címre eljuttatják, elektronikus oklevélben részesülnek, továbbá részt vesznek a sorsoláson, amin balatoni ajándékcsomagot, vacsorát vagy kulturális és aktív programokra szóló belépőjegyet nyerhetnek (a nyereményekről bővebben alább olvashat).

REGISZTRÁCIÓ

A túra bejárása Pecsételő lappal

A túrán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, az adatai megadásával regisztráljon. A regisztrációt követően egy automatikus e-mailben megkapja pecsételő lapját és egy belépési kódot saját túraoldalára, ahol elérheti a pecsételő pontokat. 2020. április 9-ig a pontokat kizárólag online, azt követően egy letölthető listában is elérheti. A túra során így rendelkezésére áll majd továbbra is online minden információ a pontokról, de nyomtatott formában is magával viheti. Regisztrálni 2020. május 31-ig lehet.

A túra bejárása okostelefonnal

A túra elektronikus változatban is elérhető, ehhez a résztvevőnek szüksége van egy okostelefonra, internetelérésre és QR kód leolvasó applikációra a telefonján. Amennyiben a túrát a QR kódok összegyűjtésével kívánja teljesíteni, kérjük a következő ismertetőt a játék menetéről olvassa el:

1. lépés: Regisztráljon a Pecsételd körbe a Balatont két keréken! túrára

2. lépés: Kövesse az automatikusan megküldött e-mailben kapott instrukciókat

3. lépés: Ha még nem rendelkezik QR kód olvasó applikációval, akkor töltsön le egyet telefonjára

4. lépés: Lépjen be a regisztrációt követően saját weboldalára, ahol nyomon követheti majd összegyűjtött QR kódjait (1 db QR kód beolvasása = 1 db pecsét megszerzése) és megtalálja a túra pecsételő pontjait

5. lépés: A túra során a pecsételő pontokon keresse meg a kihelyezett, kinyomtatott QR kódot és olvassa be telefonjával

6. lépés: Saját weboldalára belépve ellenőrizze, hogy a túra során összegyűjtötte-e a meghatározott darabszámú pecsétet

7. lépés: A túra befejeztével nincs több dolga, mert a szervezők az Ön által betöltött QR kódok listáját automatikusan látják, amennyiben elegendő pecsétet gyűjtött össze Ön is bekerül a sorsolásba.

Fontos még tudni! A pecsételéshez a regisztrációt visszaigazoló e-mailben található linken be kell jelentkezni a saját jelszavunkkal, majd a beépített QR kód leolvasóval, vagy telepített QR kód olvasó alkalmazással a pecsételőhely QR kódját le kell olvasni. Utóbbi esetben fontos hogy ugyanabban a böngészőben legyen megnyitva a bejelentkezés és a leolvasott pecsételőhely QR kód URL-je. A beépített QR kód olvasó nem működik iOS-en semmilyen böngészővel és OSX-en Safarival. Pecsételéskor a rendszer bejegyzi a pecsételést. Ha már pecsételt egy helyen, további pecsételés nem lehetséges, viszont pecsételés után még értékelheti a helyet annak adatlapján.

Regisztrációját követően mind online vagy kinyomtatott formában is teljesítheti a túrát.

ÚTVONAL ÉS IDŐTARTAM

A túra, illetve a pecsétek gyűjtése bármelyik pecsételő állomáson megkezdhető és befejezhető. A túra teljes hossza kb. 220 km és a 2020. április 10. és június 1. közötti időszakban bármikor, a pecsételő pontok feltüntetett nyitvatartási idejét figyelembe véve teljesíthető. A túra során a Balatoni Hajózási Zrt kerékpárszállításra is alkalmas hajójáratai is igénybe vehetők a meghatározott menetjegyárakon. A menetrend az alábbi oldalon érhető el: www.balatonihajozas.hu.

RÉSZVÉTEL ÉS TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA

Pecsételő pontok

Az állomások pontos helye és működési ideje a rendezvény előtti hetekben folyamatosan kerül feltöltésre és frissítésre, amit a regisztrációt követően saját weboldalán ér el. Ezen kívül 2020. április 9-től a honlapról letölthetővé válik ( LETÖLTÉS utolsó frissítés: ..........). Pecsételő pontok lesznek: Infópontok és Tourinform irodák, attrakciók, látogatóhelyek, éttermek, szálláshelyek.

A "teljes kerülő" szint az egész Balatont megkerülő teljesítés igazolásához az alábbi fajtájú és számú pecséteket vagy QR kódokat szükséges összegyűjteni (1 db QR kód beolvasása = 1 db pecsét megszerzése):

Infópontok és Tourinform irodák: minimum 4 db pecsét, térségenként minimum 1 db

Látnivalók/Szabadidő: minimum 6 db pecsét, térségenként minimum 1 db

Vendéglátóhely: minimum 3 db pecsét, térségenként minimum 1 db

Szálláshely: minimum 1 db pecsét a régió bármely pontjáról

Az "barangoló" szint egy-egy térséget bejáró túra teljesítés igazolásához az alábbi fajtájú és számú pecséteket vagy QR kódokat szükséges összegyűjteni (1 db QR kód beolvasása = 1 db pecsét megszerzése):

Infópontok és Tourinform irodák: minimum 2 db pecsét (bármely térségekből)

Látnivalók/Szabadidő: minimum 3 db pecsét (bármely térségekből)

Vendéglátóhely: minimum 2 db pecsét (bármely térségekből)

Szálláshely: minimum 1 db pecsét

Pecsételő lap leadása

Kizárólag az elektronikusan beküldött beszkennelt vagy olvashatóan lefotózott pecsételő lapokat tudjuk befogadni központilag, amit 2020. június 9. éjfélig várunk a balatonbike@balatontdm.hu e-mail címre, hogy a sorsolás legkésőbb június 18-ig kihirdetésre kerülhessen. QR kódok gyűjtése során a túra befejeztével nincs további dolga, mert a szervezők az Ön által betöltött QR kódok listáját automatikusan látják, amennyiben elegendő pecsétet gyűjtött össze Ön is bekerül a sorsolásba.

DÍJAZÁS

Első sorban mindenki számára az "élmény" a legfontosabb díj. A több kilométernyi aktív időtöltés, amit akár egyedül, akár egy baráti vagy családi társaságban eltölthetünk hazánk egyik legszebb táján. De hogy tétje is legyen a túrának, minden résztvevő sorsoláson vesz részt, amennyiben beküldi a Pecsételő lapját legkésőbb 2020 június 9-ig a balatonbike@balatontdm.hu e-mail címre, a szükséges pecsétekkel ellátva vagy online a QR kódok beolvasásával teljesíti a túrát. Ezen felül a sikeresen teljesítők elektronikus oklevélben részesülnek.

A kisorsolásra váró nyeremények a következők (a lista még bővül a túra kezdetéig):

A "teljes kerülő" szintet teljesítők között:

hamarosan...

A "barangoló" szintet teljesítők között:

hamarosan...

Részvétel saját felelősségre

A "Pecsételd körbe a Balatont két keréken" túra részszakaszain vagy egész túra hosszán bárki részt vehet és azt teljes mértékben saját felelősségére teszi. A "Pecsételd körbe a Balatont két keréken" keretrendezvény, melynek résztvevői az általuk kiválasztott útszakaszt teljes mértékben egyénileg teszik meg, a szervezők a pecsételő állomásokon, illetve azok között sem rendezői tevékenységet, sem orvosi ellátást, sem másféle szolgáltatást nem biztosítanak.

A szervezők minden kerékpárost várnak, egyénileg és csapatban is, a teljes tó körüli utat teljesítőktől a csak néhány pecsételő állomást felkeresőkig, azonban okleveles díjazásban és a sorsolásban való részvételt csak azoknak tudják biztosítani, akik 2020. június 9. éjfélig Pecsételő lapjukat beszkennelve, vagy olvashatóan lefotózva elektronikusan elküldik a balatonbike@balatontdm.hu e-mail címre a “RÉSZVÉTEL ÉS TELJESÍTÉS IGAZOLÁSA” bekezdésben leírt szempontok alapján (online pecsételés esetén a szervezők automatikusan látják, hogy ki teljesítette a túrát, nekik nem szükséges a pecsételő lapot leadniuk). A "Pecsételd körbe a Balatont két keréken" minden kerékpáros előtt nyitva áll. A résztvevőkkel szemben a szervezők feltételeket nem támasztanak, ugyanakkor kérnek mindenkit, hogy a kerékpáros közlekedés minden szabályát maradéktalanul tartsák be, fokozottan vigyázzanak mások és saját testi épségére, valamint csak megfelelő egészségi állapotban kezdjék meg, illetve folytassák a túrát. A rendezvényhez bármilyen módon csatlakozók tetteikért és azok következményeiért a felelősséget teljes mértékben maguk viselik.

A regisztráció során megadott adatait kizárólag a túra információinak megküldésére, vagy a nyeremény átadásával kapcsolatos egyeztetésre használjuk fel. Harmadik félnek kizárólag abban az esetben adjuk át, amennyiben a nyeremény átadásához ez szükséges lehet.

Regisztráció pecsétgyűjtőknek

Online pecsétgyűjtéshez regisztrálni kell az alábbi űrlap kitöltésével. Regisztráció után e-mailben megkapja a pecsét gyűjtésére alkalmas kinyomtatható űrlapot.